Povezani s Savo
Recepti Dogodki

POSTRV
s hladno riževo salso in ocvrto špinačo



Sestavine za pripravo priloge in ribe:

Riž 100g
Čili sveži, po želji
Zelena stebla 30g
Rdeča čebula 20g
Česen 10g
Špinača mlada 50g
Paradižnik 40g
Kumare 40g
Sojina omaka ( po želji)
Limeta 1kos
Olje za cvrtje o,5l
Olivno olje za peko



Postopek priprave:
Riž posebej skuhamo. Zeleno v steblih, rdečo čebulo, paradižnik in kumare narežemo na drobne kockice, 3 krat 3 milimetre. Dodamo malo sesekljanega česna, po želji čilija. Začinimo dobljeno mešanico s soljo poprom in po želji z limeto in sojino omako. Premešemo in postavimo na hladno do serviranja. Mlado špinača na hitro ocvremo v vročem olju, da listi uvenejo in da so rahlo hrustljavi. Špinačo odcedimo na suhem papirju, posolimo. File postrvi spečemo na olivnem olju, ter serviramo s hladno riževo salso in ocvrto špinačo