Povezani s Savo
Recepti Dogodki

HRUSTLJAVI POSTRVINI MOŠNIČKI
s kozjim sirom in pinjolami na koprivni kremi


Sestavine:

Sestavine za mošničke:
100g brick testa
50 blanširanih listov zelenega dela pora - rezane po dolžini za vezanje
200g grobo nasekljanega postrvinega fileja - razkoščičen brez kože
50g mladega koznjega sira
1 jajce
50g mletih praženih pinjol
1 rumenjak(za mazanje brick testa)
Nasekljanega peteršilja
Česen
Čili,sol, poper

Sestavine koprivne kreme:
400g kopriv (mladi vršički)
100g masla
50g ostre moke
3dl sladke smetane(dodajamo ali odstranjujemo glede na željeno gostoto kreme)
Muškatni orešček, sol, poper
Česen



Postopek priprave mošničkov:
Grobo nasekljanemu fileju postrvi dodamo mlad kozji sir, mlete pražene pinjole, jajce, nasekljan česen in začimbe.
Poljubno dodamo še nasekljan peteršilj. Maso premešamo in pustimo cca pol ure, da se okusi povežejo.
Testo premažemo z rumenjakom na notranji strani mošniška in ga z žlico napolnimo, nato pa stisnemo v mošniček, odrežemo odvečno testo in zavežemo s trakovi blanširanih porovih listov.
Mošničke pokapamo z olivnim oljem in pečemo 10 minut pri 170 stopinjah.

Postopek priprave koprivne kreme:
Koprive v slanem kropu blanširamo in šokiramo v hladni vodi, da obdržimo lepo nežno zeleno barvo, nato pa dobro odcedimo. V kozici stopimo maslo in na njem nežno prepražimo česen. Nato dodamo začimbe in dobro vmešamo moko ter zalijemo s sladko smetano.
Poljubo jo lahko dodajamo glede na željeno gostot kreme. Z vročo maso prelijemo koprive in dobro zmeljemo.
Ko je masa zmleta jo le še poljubno dosolimo in serviramo v kombinaciji mošničkov in praženih pinjol s kozjim sirom.