Povezani s Savo
Recepti Dogodki

POŠIRAN FILE POSTRVI
na sotiranih špargljih z regratom, timijanovo jajčno omako in kruhovimi ocvirki




Sestavine za pripravo priloge in ribe:
1kg razkoščičenega postrvinega fileja brez kože
0,5kg špargljev
200g regrata

Sestavine tekočine za poširanje:
2l vode
0,5l belega vina
Timijan
4 liste čemaža
Čili
Sol

Sestavine jajčne timijanove omake:
4 rumenjake
50g masla
0,2dl belega balzamičnega kisa
Sol
Poper
Timijan


Postopek priprave poširane postrvi:
Razkoščičen file postrvi brez kože narežemo na poljubno velike koščke in jih rahlo posolimo. Fileje počasi polagamo v vrelo tekočino za poširanje in jo kuhamo cca 4-7 minut, odvisno od velikosti fileja.

Postopek priprave timijanove jajčne omake:
Rumenjake in maslo solimo ter skupaj s svežim timijanom penasto stepamo nad paro, dokler masa ne postane kremno penasta. Pri stepanju pazimo, da dvigujemo posodo in iz lonca spuščamo odvečno paro. Na koncu počasi vmešavamo beli balzamični kis in serviramo na poširan file postrvi. Na zelo tanko rezan toast pomočimo v osoljeno jajce in ga ocvremo v olju, nato pa odcejenega osušimo v pečici. Ko je suh ga razdrobimo in uporabimo kot dekor kruhovih ocvirkov

Postopek priprave priloge:
Šparglje narežemo na manjše koščke in jih v ponvi skupaj z malo vode, soli in olivnega olja sotiramo. Pazimo, da šparglji ostanejo čvrsti in ne izgubljajo barve. Pred serviranjem med šparglje vmešamo še regrat in nanje položimo file poširane postrvi, vse skupaj pa povežemo s timijanovo jajčno omako