Povezani s Savo
Recepti Dogodki

FILE POSTRVI
na špargljevi kremi, z lisičami, rdečo peso, mangom in koriandrom



Sestavine za pripravo priloge in ribe:

File postrvi 250g
Rdeča pesa 100g
Lisičke 100g
Maslo 20g
Mango 100g
Koriander svež 10g
Šparglji 200g
Sol, poper



Postopek priprave:
Rdečo peso skuhamo do mehkega, narežemo na kocke. Sveže lisičke prerežemo po dolžini na štiri dele. Vrhnji del špargljev narežemo na kolobarje, za 5 minut kuhamo v slanem kropu, nato jih ocedimo ter zmiksamo. Prepasiramo jih čez cedilo da se znebimo nitk, dodamo maslo. Rdečo peso sotiramo na vroči ponvi, da karamelizira. Lisičke prav tako pražimo na ponvi, po okusu solimo in popramo in proti koncu dodamo malo masla. Mango posebej olupimo, narežemo na rezance, zabelimo s soljo in narezanim koriandrom. Po želji lahko dodamo tudi olivno olje in poper. Na krožnik najpreje damo špargljevo kremo, na njo pečen file postrvi, okrog lisičke in rdečo peso, na vse pa zabeljen mango.